Back to top

Joan Ignasi Elena: "El simulacre ha estat un èxit rotund"

El simulacre ha començat a les 18.30 h d'aquest dimecres i ha durat 15 minuts. Arreu de Tarragona, Vila-seca, la Canonja i algunes parts de Reus s'han pogut escoltar les sirenes, encara que els missatges no han arribat a tothom

A les 18.30 h d'aquest dimecres començaven a sonar les sirenes en diversos municipis del Camp de Tarragona, d'entre els quals s'hi trobava Reus, que marcaven l'inici del simulacre. Unes alarmes que arribaven acompanyades també dels missatges als telèfons mòbils. Tot plegat, un exercici de prevenció davant un accident químic fictici per tal d'entrenar a la població sobre com actuar en cas de trobar-s'hi. 

Un simulacre que el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha definit com a "un èxit rotund". Segons el conseller, tot ha anat com estava planejat, fet que han pogut confirmar a través de la cinquantena d'observadors que hi havia en diversos punts del territori afectat pel simulacre.

A més, Joan Ignasi Elena ha assegurat que "això només és el començament", fent referència que les tasques de prevenció sobre la seguretat química al nostre territori "s'han de seguir fent". 

Enquesta de valoració

Després que les sirenes hagin funcionat, Protecció Civil ha obert una enquesta de valoració a través de la qual la ciutadania pot valorar com ha transcorregut el simulacre. De fet, durant els primers minuts en què aquesta ha estat oberta, més de 500 persones ja han contestat i valorat l'enquesta. 

Segons el conseller, una demostració més que el treball que ha girat al voltant del simulacre ha estat un èxit ha estat el fet que només 50 de persones han trucat als serveis d'emergències per a preguntar sobre les sirenes que estaven sentint. "Això demostra la feina prèvia que hi ha hagut de comunicació en referència al simulacre", remarca Elena. 

Connexió en directe

Paraules clau:

Notícies relacionades