Back to top

Joaquim Mallafrè, guardonat com "El Més Amic de Reus"

Després d'un any i mig amb interrupcions per culpa de la pandèmia, aquest pròxim dissabte el Centre d'Amics de Reus celebrarà l'acte d'entrega del guardó "El Més Amic de Reus".

Després d'un any i mig amb interrupcions per culpa de la pandèmia, per fi aquest dissabte dia 13 de novembre el Centre d'Amics de Reus podrà fer entrega del seu guardó "El Més Amic de Reus" a aquella persona que més ha contribuït a enaltir i promocionar Reus fora de la ciutat.

En aquesta 38a edició l'entitat atorgarà aquest premi al lingüista català Joaquim Mallafrè, per la seva contribució a la llengua catalana. Un guardó que Mallafrè ha rebut molt content, ja no pel fet de l'homenatge sinó per la resposta per part de la gent.

Traductor, escriptor, professor... 

Mallafrè és conegut sobretot per les seves traduccions de James Joyce, considerades entre les més reeixides de l'autor irlandès, però també ha adaptat al català una llarga llista d'autors estrangers, com ara Henry Fielding, John Osborne o Harold Pinter. L'any 1998 se li va concedir la Creu de Sant Jordi.

Paraules clau:

Notícies relacionades