Back to top

Joaquim Mallafrè rep el títol de fill il·lustre de Reus

Els Guardons de la Ciutat d'aquest 2022 han distingit la tasca del filòleg i traductor, així com del Centre de Lectura i Oriol Tarragó. També s'han guardonat diverses associacions i entitats.

Aquest dimecres s'han lliurat, com cada Misericòrdia, els Guardons de la Ciutat. Un acte de reconeixement que es duu a terme al saló de plens de l'Ajuntament de Reus i que compta amb el protocol més estricte dels grans esdeveniments

Els guardons han lliurat aquest 2022 el títol de fill il·lustre de la ciutat de Reus a Joaquim Mallafrè. Mallafrè serà recordat per la seva traducció de l'Ulisses de James Joyce al català, però el cert és que és un dels traductors més importants del país, havent fet també treballs amb les obres de Henry Fielding, John Osborne, Samuel Beckett o Harold Pinter, entre altres. El 1998 va rebre la Creu de Sant Jordi per part del Govern de la Generalitat. 

mallafré

Medalles de la ciutat i mencions honorífiques

A més del lliurament del títol de fill il·lustre a Joaquim Mallafrè, també s'han lliurat la Medalla de la Ciutat a Oriol Tarragó, tècnic de so del cineasta Juan Antonio Bayona i també al Centre de Lectura, per la seva trajectòria com ateneu històric a la ciutat. Enguany també s'ha distingit a títol pòstum a Mossèn Creu Sáiz, qui va ser Prior de la Prioral de Sant Pere. 

S'han donat també mencions honorífiques al Gremi de la Construcció del Baix Camp, l'Associació de Salut Mental Dr Tosquelles, la Germandat de Sant Josep Obrer, el Ball de Cercolets, l'Associació de Dones del Camí de Valls i l'Aula de Sons. 

Paraules clau:

Notícies relacionades