Back to top

Jocs terapèutics interactius per a persones amb paràlisi cerebral

La iniciativa ha comptat amb la participació d'un grup d'investigadors del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili.

Un grup de recerca del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili ha participat en el desenvolupament dels jocs Stasism. Es tracta d'una plataforma lúdica que, a través del joc, vol millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral. És un projecte finançat per la Unió Europea, dins del programa Fast Track to Innovation (FTI), i coordinat per l’empresa HuginTech.

Els jocs es poden controlar amb una càmera web o una taula d’equilibri que, a través de tecnologies d’intel·ligència artificial, analitzen les imatges per adaptar-se a les capacitats de cada usuari. D'aquesta manera, s'afavoreix el progrés de la seva rehabilitació i s'ofereixen mecanismes de control que permeten als cuidadors controlar el progrés dels pacients, ja que els resultats es monitoritzen per veure l’evolució de cada jugador.

Es tracta d'un projecte amb un gran valor afegit per la universitat, que ja s'ha posat a prova de manera experimental al Taller Baix Camp, de Reus. L'objectiu és que es pugui comercialitzar a finals d'aquest any 2022.

Paraules clau:

Notícies relacionades