Back to top

Jordi Just continuarà com a president de la Cambra de Comerç

El ple de l'ens cameral, reunit de forma extraordinària per debatre sobre el futur de la presidència, va acordar que no es produís el relleu previst entre Just i la vicepresidenta primera, Àgata Girbes

Aquest dijous, Canal Reus els avançava que una vintena d'integrants del ple de la Cambra de Comerç de Reus havien reclamat la convocatòria d'una sessió extraordinària per tal de debatre sobre el futur de la governança de l'ens cameral. El ple de la Cambra el conformen 31 persones i, per tant, va ser un nombre significatiu el que feia la petició. 

Sigui com sigui, el plenari arribava un mes abans que s'hagués d'executar l'acord al qual van arribar les dues candidatures que es van presentar a les eleccions, l'any 2019, i que van acabar fusionant-se amb la premissa d'un canvi al capdavant de la presidència al cap de tres anys. Així doncs, els tres primers exercicis havia de ser president Jordi Just, com així ha estat, i el darrer, Àgata Girbes. Girbes no serà presidenta després que el plenari extraordinari d'aquest dijous hagi considerat que no convé ara mateix un canvi de lideratge

Àgata Girbes

Així es trenca l'acord al qual es va arribar el 2019, tot i que el president Jordi Just havia arribat a assegurar a alguns representants de la Cambra que posaria el seu càrrec a disposició tal com es va pactar. Ara bé, Canal Reus ha intentat parlar amb diverses persones al voltant del plenari i hi ha qui assegura que s'ha volgut manipular el plenari per aconseguir mantenir Just al poder. D'altres fonts consultades asseguren que Girbes ha perdut suports fins i tot entre els seus

Votació no pactada

El ple es va convocar amb un punt a l'ordre del dia per abordar i analitzar la continuïtat o no de Jordi Just al capdavant de la presidència i el pacte que calia executar el 22 de maig. Ara bé, a petició de diversos integrants del plenari es va acabar acordonant la realització d'una votació, un fet que sempre es pot acabar desencadenant si es demana. 

Aquesta votació va ser la que va acabar decidint que Girbes no ocuparà la cadira de presidenta, com a mínim aquest mandat, i que serà Just el que continuarà com a president fins al 2023, quan està previst que se celebrin unes noves eleccions a les cambres catalanes. 

Àgata Girbes: "És un trencament d'un honor empresarial"

Canal Reus ha pogut parlar amb l'altra protagonista, la vicepresidenta primera de la Cambra de Comerç, Àgata Girbes. Segons declara, no s'han pres gens bé aquesta notícia, encara que "ja m'havien avisat per altres vies que aquest fet podria passar". 

"No ens sembla just", remarca Girbes, ja que es van pactar unes condicions que "han canviat a mitja partida quan estàvem a punt de fer el canvi de lideratge". Alhora, la vicepresidenta primera ha volgut defensar les empreses que estaven esperant aquest relleu al capdavant de la Cambra: "Hi ha 22.000 empreses a la Cambra que no van poder votar, i moltes d'aquestes estaven esperant un canvi que finalment no es durà a terme". 

Paraules clau:

Notícies relacionades