Back to top

Jornada conjunta d'ADF per reactivar-se i compartir coneixements

Una desena d'Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), la majoria del Baix Camp, s'han trobat a Almoster en una jornada organitzada pel Consell Comarcal.

Ja fa mesos que des del Consell Comarcal del Baix Camp s'està treballant per donar un impuls a les Agrupacions de Defensa Forestal del territori. I és en aquest context en què s'ha organitzat la jornada informativa, de treball i de coordinació entre les diferents ADF per potenciar-les i fer més efectives les seves tasques de prevenció, vigilància i lluita contra els incendis forestals. La jornada ha volgut fer xarxa entre els agents que intervenen en un incendi forestal i fomentar-ne la seva coordinació. A més de posar de manifest el suport de les administracions a les ADF.

Al Baix Camp hi ha actualment 12 ADFs actives, però s'afirma que el sector està en creixement i que cada vegada hi ha més persones, sobretot de les zones rurals, però també de les ciutats, que volen defensar el territori i s'interessen per formar part d'aquestes agrupacions voluntàries.

'De cara a l'estiu no s'ha de baixar la guàrdia'

L'hivern ha estat molt sec, i això feia preveure un estiu amb risc molt elevat d'incendis forestals. Però ara el panorama ha millorat, amb les pluges que van arribar fa unes tres setmanes. Però tot i així, no ha plogut igual a tot arreu, i des de les ADF asseguren que cal ser prudents davant el risc d'incendis, i alerten que de cara a l'estiu no s'ha de baixar la guàrdia, perquè "segur que hi ha grans incendis".

Paraules clau:

Notícies relacionades