Back to top

Jornada sardanista al Santuari de Misericòrdia

Un dels actes més tradicionals que es viu per Misericòrdia és l'aplec sardanista del Baix Camp, que amb el d'enguany ja se n'han celebrat 53 edicions. Es tracta d'una jornada sardanista que inclou activitats paral•leles per atraure un públic més ampli.
53è aplec Baix Camp a la plaça del Santuari de Misericòrdia

Durant tot el diumenge la plaça del Santuari de Misericòrdia ha estat un anar i venir de persones que, atretes per les sardanes, s'hi han apropat per ballar-ne alguna, o potser moltes. I és que se n'han interpretat prop d'una trentena. Al matí, les cobles que hi han participat han estat la Jovenívola de Sabadell i la Reus Jove, mentre que a la tarda s'hi ha afegit la del Pare Manyanet. Paral·lelament a les sardanes, també s'hi han organitzat espais de jocs i tallers per fer més amena la jornada. Es tracta d'un acte de llarga tradició en les festes de Misericòrdia que ha anat evolucionant al llarg dels anys.

Cap al migdia ha tingut lloc la sardana del Peret Ganxet, en el marc de l'Any Peret Ganxet, peça que han ballat infants procedents de mitja dotzena d'escoles de Reus, juntament amb el gegant Peret Ganxet i els gegants Pere i Misericòrdia de la colla gegantera de l'Institut Pere Mata. La jornada també ha inclòs diversos concursos com el de colles improvisades, el de mots encreuats, el de fotografia o el d'instagramers.

Paraules clau:

Notícies relacionades