Back to top

El centre de recerca de la URV Tecnatox acosta el coneixement al HUB de nutrició

El taller anual organitzat aquest dimarts ha comptat amb una vintena d'intervencions i ponències

Redessa ha acollit, aquest dimarts, el taller anual de Tecnatox, el centre de recerca de la URV sobre toxicologia ambiental i alimentària. S'ha convocat com el primer fòrum sobre nutrició i tecnologia d'aliments saludables i sostenibles. La particularitat d'aquesta edició és que s'ha organitzat per establir una relació estreta entre la universitat i el HUB Foodtech & Nutrition, la xarxa d'empreses del sector amb epicentre al Tecnoprac de Reus.

El punt d'unió entre universitat i empresa es vol que sigui, precisament, les investigacions que es fan des de Tecnatox. La responsable del centre de recerca de la URV és la catedràtica del departament de bioquímica i biotecnologia, Mònica Bulló. Explica que "Tecnatox té diferents àrees de recerca, una de molt important d'alimentació, amb impacte directe sobre la salut, tenim una àrea de toxicologia i una part de salut del medi ambient, que també ens acaba impactant a la salut humana".

Una jornada per acostar universitat i empresa

Des de la URV es veuen jornades d'aquesta mena com un element per motivar la generació i la transferència de coneixement. Un objectiu que també es persegueix des de l'Ajuntament de Reus a través de Redessa, com explica el seu conseller delegat, i regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement, Josep Baiges.

"El HUB busca, precisament, fer xarxa al voltant del coneixement i la innovació, i en l'àmbit empresarial; res del que fem té sentit si no vinculem directament la part del coneixement amb la part de l'empresa", exposa. Aquesta jornada organitzada per Tecnatox compta amb una vintena llarga de ponències i intervencions al foyer Marià Fortuny del Tecnoparc.

Paraules clau:

Notícies relacionades