Back to top

Junts encara la recta final del seu procés de primàries a Reus

Teresa Pallarès i Víctor Terradelles es disputen liderar l'espai postconvergent. Els militants de la formació estan cridats a votar des d'aquest dimarts i fins dimecres a les 10.00 h

Aquest dilluns és el darrer dia de campanya en el marc de les primàries internes organitzades per Junts per escollir candidat a Reus per les eleccions municipals d'aquí a un any. Les primàries a Junts han esdevingut un capítol a part de la precampanya a la ciutat, perquè, de moment, és l'única formació que veurà com hi ha pugna interna. Contra tot pronòstic hi ha dos candidats i tot i que molts agents de l'entorn de Junts donen per fet que Teresa Pallarès serà alcaldable, cal analitzar els efectes que pot provocar el factor sorpresa de Víctor Terradelles. 

Fa temps que s'ha teixit una estratègia molt ben definida per erigir Pallarès candidata a Reus. Primer va ser Montserrat Vilella qui va deixar l'escó a la ciutat per centrar-se en la seva tasca a Barcelona, i després l'alcalde del municipi, Carles Pellicer, qui feia un pas al costat assegurant que no es tornaria a presentar a les eleccions com a cap de llista.

Integració a Junts

Segons asseguren fonts del partit a Canal Reus, l'acord que es va signar entre l'actual equip de Pellicer i Junts, és que alguns dels regidors de l'actual partit de l'alcalde formarien part de la candidatura de Junts el 23. Un extrem que explica també que el partit de l'actual alcalde, el PDeCAT, es mantingui a l'expectativa a l'espera de com es configuri definitivament l'escenari polític. 

Tot estava lligat i ben lligat fins que la formació de Carles Puigdemont, en un exercici de democràcia interna, decidia fer primàries obertes. A Reus la sorpresa va saltar quan Víctor Terradelles va decidir presentar-se. Després d'iniciar un primer procés de primàries que va quedar invalidat per un error informàtic, ambdós van aconseguir el 20% dels avals de la militància necessaris per presentar-se. El partit compta amb una setantena de militants, que ara, des d'aquest dimarts i fins dimecres a les 10.00 h del matí, han de decidir qui es presenta. Això sempre que els dos candidats mantinguin fins al darrer minut el seu compromís de presentar-se...  

Paraules clau:

Notícies relacionades