Back to top

Junts vol que els terrenys d'Adif es converteixin en un gran pulmó verd

La candidatura liderada per Teresa Pallarès vol, així, trencar amb la barrera arquitectònica que suposen aquestes vies per als veïns del nord de la ciutat.

L'any 1960, Reus tenia poc més de 40 mil habitants, i l'estació de trens suposava el límit del nord de la ciutat. Actualment, però, hi ha milers de reusencs que viuen a l'altra banda de les vies i, per tant, l'estació els suposa una barrera. És per això que Junts, igual que han fet diversos partits de la ciutat en els últims dies, proposa convertir l'espai que té Adif just darrere l'estació de trens de Reus en un gran parc central verd.

El seu projecte contemplaria convertir els terrenys en una zona verda en una primera fase, tot i que més endavant podria comportar el desenvolupament d'habitatges i altres equipaments. Tot plegat, amb una passarel·la que connectaria el passeig Mata amb l'avinguda del Comerç i la Boca de la Mina.

El projecte també contempla conservar l'antiga torre de vigilància de l'estació i convertir-lo en un espai expositiu. Tot plegat, forma part d'una reivindicació històrica per trencar amb aquesta barrera arquitectònica, que passa, sobretot, per la cessió dels terrenys per part d'Adif.

Paraules clau:

Notícies relacionades