Back to top

El jutge absol la majoria dels imputats per la xiulada de Completes

El frec a frec entre manifestants i la Guàrdia Urbana durant la tornada de Completes del 2012 quedarà en gairebé res. El jutjat d’instrucció número 3 de Reus ha absolt la majoria dels imputats acusats de desordres públics i atemptat a agents de l’autoritat durant la xiulada de Completes.

El jutge no troba motius per inculpar els manifestants i ha arxivat l’expedient de 6 dels 7 imputats. Considera que l’atestat dels Mossos d’Esquadra fa acusacions poc precises i genèriques i afirma que no hi ha proves suficients per demostrar les accions delictives de les quals se’ls acusa. A més, constata en l’arxivament que per identificar els acusats s’ha utilitzat la seva afiliació a sindicats i organitzacions a socials. El cas segueix la instrucció, ja que només es manté l’acusació sobre un dels imputats. De fet, en les properes setmanes estan previstes noves declaracions d’agents de la Guàrdia Urbana per decidir si s’arxiva la causa o continua endavant. La defensa ha celebrat que s’hagi arxivat l’expedient de la majoria, però demana l’absolució de la persona que encara resta imputada. Tot i això, diuen que seguiran treballant per demostrar la seva innocència. Amb la decisió del jutge, la defensa recalca que queda demostrat que els agents de la Guàrdia Urbana van ser els reponsables dels aldarulls i afirmen que mantindran la mateixa línia d’actuació en la denúncia de la corrupció política.

Els fets es remonten a la tornada de completes del 28 de juny del 2012. En plena festa major, un grup de manifestants va convocar una sorollosa xiulada després de sortir a la llum possibles casos de corrupció a INNOVA. El pas de les autoritats per davant de la concentració va desembocar en un enfrontament entre els manifestants i la Guàrdia Urbana que protegia la comitiva. Els fets van motivar les diligències dels Mossos que es van posar en coneixement dels jutjats. L’Ajuntament de Reus no actua com a acusació i ha manifestat el seu escrupulós respecte cap a les decisions judicials