Back to top

El jutge aixeca el secret de sumari del cas IQOXE

S'ha dividit la causa en tres peces separades. La principal investiga l'explosió del 14 de gener i les accions posteriors. Les altres dues peces estudien pressumptes delictes comesos per l'empresa en matèria medioambiental i de llicències.

El jutge del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona ha aixecat el secret de sumari del cas IQOXE. Es tracta de la derivada judicial de l'explosió del passat 14 de gener i que va provocar la mort de tres persones, a més de múltiples danys personals i materials a diversos quilòmetres d'on està ubicada l'empresa química. 

iqoxe

La investigació continua oberta i segons l'auto del jutge es treballa de forma exhaustiva a nivell policial i judicial. De fet, segons l'auto "la investigació policial s'està practicant de forma exhaustiva pels agents de la policia judicial dels Mossos d'Esquadra" i "està pendent el lliurament de l'atestat principal de la instrucció", amb la intervenció del Ministeri Fiscal. 

Tres peces separades

iqoxe

El jutge, davant la complexitat de la causa, que acumula ja nou volums, ha decidit trossejar-la. Una peça principal que investiga l'explosió i les actuacions posteriors, així com la insuficiència de personal i "una política empresarial d'increment de la producció i reducció de costos" i el "deficient manteniment de les instal·lacions" i la manca de mesures de seguretat exigibles en aquest tipus d'empreses. 

Les altres dues peces investiguen les actuacions empresarials i administratives en relació a les autoritzacions i llicències per alguns dels reactors d'IQOXE i també els pressumptes vessaments directes al mar que feia la companyia perquè la depuradora no tenia capacitat suficient per tractar la gran quantitat de residus que es produïen. 

Paraules clau:

Notícies relacionades