Back to top

El jutge arxiva tres peces més del cas INNOVA

Aquesta passada setmana s'han arxivat les peces separades 3, 5 i 10 del cas de presumpta corrupció a l'Ajuntament de Reus i les seves empreses municipals.

Si el passat mes de novembre, el jutge que instrueix el cas INNOVA va arxivar la peça separada número 4, la setmana passada ho ha fet amb les peces 3, 5 i 10. Estem parlant de les causes que investigaven les presumptes incompatibilitats de càrrecs de l'exdirector general del holding reusenc, Josep Prat; les contractacions presumptament il·lícites de diversos alts càrrecs que eren familiars de polítics rellevants de la ciutat; i també els presumptes delictes contra l'administració pública que hauria comès Prat en aconseguir pagar la seva defensa en el cas INNOVA amb diners públics, un extrem que el jutge determina que no ha quedat confirmat. 

El cas INNOVA, doncs, després de pràcticament 10 anys, queda ara mateix reduït a vuit peces, algunes de les quals continuen sent secretes, com la nou i la 12. De fet, la peça separada número cinc, que ara ha quedat arxivada, havia estat una incògnita fins fa relativament poc. 

Altres peces, a judici

Segons diverses fonts, el jutge s'ha vist obligat a arxivar aquestes peces perquè no hi ha hagut cap moviment per part de les parts acusatòries. De fet, tal i com va passar amb la peça separada número quatre, el magistrat retira la condició de parts a l'Ajuntament de Reus i al partit ARA Reus, per no haver continuat demanant instruccions i tampoc aportant noves proves. 

El jutge diu als autos d'arxivament que "el silenci certifica l'absència d'interès per la peça" i per això els fa fora del cas. Només la CUP resta a la causa de les peces tres i cinc, i ara és el partit a l'oposició qui demana explicacions al govern municipal per no haver continuat treballant per esclarir els fets. 

Ara queden peces cabdals encara obertes com la de les pròtesis de Traiber, el cas Shirota o la construcció del nou Hospital Sant Joan. De fet, Aquestes darreres dues han tancat ja la fase d'instrucció, i com a mínim la peça separada número dos que investiga les contractacions i les factures de la construcció del nou Sant Joan, ha estat enviada ja a l'Audiència Provincial per tal que es fixi data per a un judici. També ha tancat la fase d'instrucció la peça separada número set, que investiga les presumptes irregularitats en la contractació d'Ambulebre per part de SAGESSA. 

Paraules clau:

Notícies relacionades