Back to top

El jutge autoritza el procés d'eutanàsia per al pistoler de Tarragona

L'home que va disparar contra els seus companys de feina en una oficina a la plaça del Prim de Tarragona havia demanat iniciar el procés per l'eutanàsia

El jutge d'instrucció número cinc de Tarragona autoritza l'eutanàsia per al pistoler de Tarragona. L'home havia disparat contra els seus excompanys de feina en una empresa de seguretat el passat mes de desembre i, després d'una espectacular persecució amb els Mossos d'Esquadra, va quedar ferit greu i detingut en un hospital de Barcelona. 

L'home va demanar fa poques setmanes l'eutanàsia. Una decisió que els metges que l'acompanyen van aprovar. Durant la seva detenció en una masia de Riudoms, els Mossos d'Esquadra van ferir greument l'individu, que se li va haver d'amputar una cama i pateix dolor neuropàtic validat pels metges de la Vall d'Hebron.

Les famílies van presentar un recurs

Per la seva banda, les famílies dels afectats per aquella jornada de pànic del 14 de desembre del 2021 van presentar un recurs als jutjats per demanar que s'aturés el procés d'eutanàsia. Ara el jutge que ha instruït el cas admet que la llei de l'eutanàsia no regula específicament els casos de persones que es troben al mig d'un procés judicial, i queda sempre en mans dels metges la competència per donar llum verda al procés.

L'home, que es troba en presó provisional, però detingut a l'hospital perquè no se'l pot traslladar a un centre penitenciari, en cas d'aplicar-se l'eutanàsia, els drets dels denunciants no es veurien afectats perquè el procés pot continuar sense cap tipus de problema tot i que l'home hagi mort.

La presó preventiva, de fet, respon a una necessitat d'evitar la fuga de l'acusat o la destrucció de proves, el que tampoc, segons el jutge, podria esdevenir-se en cas d'aplicar-se el procés definitivament. Sí que admet el jutge que hi ha una col·lisió de drets entre l'investigat i les víctimes, però el magistrat també proposa que les víctimes puguin rescabalar els seus danys d'altres formes.

Endavant amb el procés d'eutanàsia

Per tot plegat, el jutge diu que no cal redactar cap resolució que freni el procés d'eutanàsia, i dona llum verda als metges per procedir segons la llei que regula la mort digna.

Paraules clau:

Notícies relacionades