Back to top

Un jutge obliga l'Ajuntament a penjar la bandera espanyola al balcó

Resol així un cas que el qui va ser portaveu de Ciutadans a Reus, Juan Carlos Sánchez, va portar als jutjats quan era regidor.L’Ajuntament de Reus recorrerà la sentència
Bandera

El jutge del Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona ha sentenciat que l'Ajuntament de Reus ha de col·locar la bandera espanyola al balcó del Palau Municipal. Ho diu després que Ciutadans, en l'anterior mandat, portés el cas als jutjats. La sentència, que dóna un mes de marge per tal que es col·loqui de nou la bandera, també obliga al consistori a fer-se càrrec de totes les despeses del procediment.

Sánchez, que va ser expulsat de Ciutadans per discrepàncies amb la direcció del partit, s’ha mostrat satisfet amb la sentència. Assegura que "l'Ajuntament de Reus no té a la seva façana les banderes perquè el govern local no vol tenir-les". De fet, segons la sentència, la llei de banderes és clara en aquest aspecte. 

L'Ajuntament recorrerà

La sentència no és ferma i ara el govern municipal té la possibilitat de recórre-la davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. De fet aquesta mateixa tarda ja ha anunciat la seva intenció de fer-ho. En aquest aspecte, Sánchez considera que "si el consistori apel·la, com previsiblement farà, el Tribunal tornarà a sentenciar en la seva contra, perquè la Llei de Banderes és molt clara i l’Ajuntament de Reus l’està incomplint". 

El mateix dia de la sentència del Suprem

Tot plegat arriba el mateix dia que el Tribunal Suprem ha sentenciat que no es poden penjar banderes als balcons més enllà de les oficials. A l'Ajuntament s'hi va penjar, precisament la setmana passada, la bandera en defensa del col·lectiu LGTBI. Segons la sentència, ara no es podria penjar...

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades