Back to top

La 16a Fira de Bandolers d'Alcover obre les portes d'una Gran Taverna

Alcover ja escalfa motors i es convertirà, del l'11 al 14 d'octubre, en l'escenari d'una nova edició de la Fira de Bandolers. En ella s'hi donaran cita els dos bàndols, Morells i Voltors, que un any més saquejaran la vila i la convertiran en l'epicentre de les seves trifulgues. Aquesta cita bandolera també ens farà reviure, de primera mà, els segles XVI i XVII a través de amb les diferents escenificacions teatrals.
La Fira de Bandolers d'Alcover obre les portes d'una Gran Taverna

La 16a edició de la Fira de Bandolers d'Alcover es presenta amb interessants novetats repartides en els quatre dies de fira i en els més de 50 actes que s'han programat per a tots els públics.

 

Novetats d'aquesta 16a edició

La Fira s'articula al voltant de tres racons: el teatral, el gastronòmic i mercat d'artesania i productes de la terra.

La plaça Nova és, enguany, el punt neuràlgic de tot l’entremat teatral i es converteix en la Gran Taverna dels Bandolers, on el teatre i la gastronomia en seran els protagonistes. Però també ho serà la música amb la banda de la Taverna amb la formació Fenya Rai.

Els bandolers ens faran descobrir diferents racons d'Alcover i convertir-los en escenaris teatrals propis de l’època. El teatre de carrer, de petit i gran format, és el tret identificatiu de la Fira sota el qual s’articula aquesta cita bandolera. La comèdia dels murris, l'esbatussada bandolera i Benvinguts a la taverna dels bandolers! Seran els espectacles on més disputes bandoleres hi trobarem. A més a més, s'incorpora un nou espectacle de públic infantil: el conte bandoler.

És el cas també, d'una altra de les novetats teatrals de la companyia de teatre local La Resclosa que, enguany celebra el seu 10è aniversari, i deixa l'escenari del Convent de les Arts per tornar al bell mig del poble amb un nou format: la roda del temps. La  Resclosa també ens portarà l'espectacle Històries i cançons a la taverna dels bandolers a la plaça Nova amb el joc El Firat.

Aquesta edició compta amb un important nombre d'actors que, any rere any, es veu augmentat.

El racó gastronòmic també representa una gran novetat: el nou format de la Gran Taverna dels Bandolers a la plaça Nova que substituirà el tast de bandolers, el sopar popular, que es celebrava en aquest indret però que el dota d'un interessant canvi que fa evolucionar la Fira. Al mateix temps serà el punt de trobada de vilatans i visitants on es podrà gaudir d’una oferta gastronòmica de productes amb segell km 0: plats de brasa, plats calents com sopa i estofat,  cerveses artesanals, vins,tapes i cafès .... i un bon lloc per seure, menjar, reposar i agafar forces. Per altra banda, la plaça del Portal es convertirà en un altre racó gastronòmic amb menjars elaborats, crepes, coques, pizzes, pa, etc.

Durant totes els dies de fira, s’obrirà el racó del mercat d'artesania i productes de la terra que, cada any, aplega al voltant de 130 paradistes d’arreu del territori. Entre els dos portals, el de Sant Miquel i el de la Saura, es troben el C/ Major, la zona de l’església Vella, el Portal i l’av. de Reus que són els escenaris d’aquest mercat que ocupa uns 300 metres linials del racó de mercat, en què el visitant pot degustar i adquirir tot tipus de productes alimentaris i d’artesania.