Back to top

La baixada de la Mare de Déu de la Riera torna a les Borges del Camp

La festa Major va arrencar el passat dissabte amb la XXIXa Trobada de Gegants.

Vuit colles de gegants de diferents municipis del territori van participar en la XXIXa Trobada de Gegants que es va celebrar el passat cap de setmana a les Borges del Camp.

Una trobada que havia de començar a la plaça de la vila, però que va haver de canviar d'ubicació poca estona abans per la xàfec que va arribar. Tot i això, a l'aixopluc de la Sala Polivalent van poder dur a terme les tandes de lluïment, els parlaments, els lliuraments de reconeixements i la ballada conjunta sense problemes.

A les Borges hi van ser Els Cubanus de Duesaigües, la Colla Gegantera i Grallers de Móra la Nova, la Colla Gegantera del Foment Cultural de l'Hospitalet de l'Infant, el Manotes i els seus amics músics i la Colla de Gegants de Maspujols, la Colla Gegantera Barri dels 6 carrers de Mont-roig del Camp, la Colla Gegantera de Vila-seca, la Colla Gegantera de Vinyols i els Arcs i la colla amfitriona, la Colla Gegantera Serè i Marinada de les Borges del Camp, acompanyada de l'avellana Negreta, d'en Tomeu i la vaca Marcel·lina.

El retorn de la baixada de la Mare de Déu de la Riera

Una trobada de gegants que servia com a tret de sortida a la Festa Major de la Mare de Déu de la Riera d'aquest 2022. Una Festa Major que recuperarà la baixada de la Mare de Déu amb normalitat.

Es tracta d'un dels esdeveniments més emblemàtics de la festa major borgenca, i que esperen amb ganes des del municipi, ja que fa gairebé tres anys que no se celebra amb normalitat

Consulta el programa sencer

L'alcalde del municipi, Joaquim Calatayud, recorda que l'arribada de la figura de la Mare de Déu és una festa catalogada com d'Interès Nacional, igual que la Colla de Diables de les Borges, que també són un Element Patrimonial d'Interès Nacional. Uns aspectes que donen un toc encara més especial a aquesta celebració. 

A més, des del consistori borgenc esperen que el retorn d'aquesta festa tingui una rebuda multitudinària, ja que fa temps que no se celebra i l'expectativa, segons relata, és molt alta. 

Paraules clau:

Notícies relacionades