Back to top

La ballarina Roseta Mauri ja dansa a un conte

El teatre Fortuny s'ha omplert a vessar per acollir la presentació del conte 'Roseta', un homenatge a la ballarina reusenca Roseta Mauri. Les tres creadores, Maria Lluïsa Amorós, Teresa Llorach i Carme Puyol han unit els seus talents per a relatar una història que combina ficció i biografia.
El teatre Fortuny s'ha omplert a vessar per acollir la presentació del conte 'Roseta'

El teatre Fortuny ha acollit un fet bastant insòlit aquest dimecres al vespre.  Les butaques s'han omplert a vessar amb motiu de la presentació del llibre 'Roseta', un homenatge a la ballarina reusenca Roseta Mauri, que va triomfar als escenaris d'Europa. El conte combina la ficció amb la biografia real de la ballarina, des que va començar a fer les primeres passes de dansa l'any 1855, passant pel seu debut a grans escenaris com la Scala de Milà o l'Òpera de París. 'Roseta' neix arran de la feina de tres creatives reusenques, Maria Lluïsa Amorós, Teresa Llorach i Carme Puyol, que s'han aplegat per retre un homenatge a aquesta filla il·lustre de Reus. "Ha estat molt interessant i colpidor, perquè els meus personatges de ficció introdueixen la història de Roseta Mauri", diu l'escriptora M. Lluïsa Amorós. "M'he basat en el que ha escrit la M. Lluïsa per a fer els dibuixos. Mai havia explicat una història dibuixant, ha sigut un repte molt bonic", explica la il·lustradora Teresa Llorach.

Encara que el conte embadaleixi amb els seus dibuixos i narracions, també compta amb una part molt important de documentació, amb dates i dades acurades sobre la trajectòria de la ballarina. "És una part fonamental amb fotografies, obres d'art, articles de diaris i fins i tot documents originals signats per Roseta Mauri", afegeix la documentalista Carme Puyol.

Com no podia ser d'una altra manera, la presentació també ha comptat amb una petita mostra de dansa a càrrec de ballarines de les escoles de dansa de la ciutat. Unes joves que han omplert l'escenari de piruetes i port de bras i que, qui sap, potser algun dia esdevindran les noves Roseta Mauri als escenaris europeus.

Paraules clau: