Back to top

La Biblioteca Pere Anguera acull el cicle “Prestatgeria Psicoactiva”

“Prestatgeria Psicoactiva”, que comença el 19 d'octubre, finalitzarà el dia 14 de desembre i abordarà el fenomen de l'ús d'aquest tipus de substàncies. L'objectiu del cicle, que es realitzarà a la Biblioteca Pere Anguera, és aportar informació contextualitzada, pràctica i veraç i per prevenir i advertir sobre les conseqüències de les substàncies psicoactives i la seva repercussió en la salut.
La Biblioteca Pere Anguera acull el cicle “Prestatgeria Psicoactiva”

El cicle consisteix en quatre conferències de diversos experts repartits en quatre sessions diferents, per parlar sobre els riscos i perills del consum de drogues, legals i il·legals, i les addiccions a partir de llibres, articles i col·laboracions elaborades pels propis autors i ponents.

El 19 d'octubre a les 18.30 h està prevista la primera xerrada amb Pere David Martínez Oró, doctor en psicologia social i autor del llibre Del tabú a la normalización: familias, comunicación y prevención del consumo de drogas, juntament amb altres col·laboradors professionals del Servei d'Addiccions i Salut Mental Hospital Universitari Sant Joan de Reus (HUSJR). La ponència estarà relacionada amb l'educació sobre les drogues a les famílies i sobre la necessitat de desenvolupar consciència social.

La segona conferència es durà a terme el dia 2 de novembre a les 18.30 h i el ponent serà Jordi Bernabéu, psicòleg i educador, juntament amb més professionals del Servei d'Addiccions i Salut Mental HUSJR. Es reflexionarà al voltant del llibre Las sendas de la regulación del cannabis en España, i concretament sobre capítol escrit per Bernabéu, titulat "Cannabis i adolescents, ¿Què podem fer?” en què s'aborda la regulació actual i el consum de cannabis entre els adolescents des de diversos punts de vista.

 

Dones i drogues de síntesi

El 23 de novembre a la mateixa hora, es porta a terme la tercera sessió del cicle de prevenció de drogues i salut, amb la ponència de Núria Calzada, coordinadora estatal del programa Energy Control. La seva xerrada es centrarà en el llibre de Núria Romo, Mujeres y drogas de síntesis. Género y riesgo en la cultura del baile. Durant la conferència es parlarà de les substàncies psicoactives, així com les seves pautes de consum i prototips del consumidor, des del punt de vista de les teories del gènere.

Finalment, l'acte de cloenda es durà a terme el 14 de desembre a les 18.30 h, també a la Biblioteca Pere Anguera, on José Carlos Bouso, doctor en Psicologia Clínica, amb l'ajuda de diversos professionals del Servei d'Addiccions i Salut Mental HUSJR, exposaran els usos mèdics i terapèutics del cannabis, ajudaran a aportar llum sobre temes tan controvertits com són les drogues i les addiccions, per aprofundir en els beneficis i perjudicis en camps que no havien estat explorats amb mètode científic.