Back to top

La bicicleta compartida arriba a Reus en fase de proves

La iniciativa compta amb una desena de prototips per tal de poder provar el sistema d'ancoratge i amb sis ubicacions provisionals.

L'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis inicia una prova pilot interna amb el prototip de bicicleta per a avançar en el disseny que tindrà el sistema de bicicleta pública compartida de la ciutat de Reus. Va a càrrec de tècnics de Reus Mobilitat i Serveis, que faran servir les bicicletes per als seus desplaçaments de feina habituals.

És el pas previst en el cronograma d’implantació de la bicicleta compartida després de la signatura de fa poc més d'un any del conveni amb l'Ajuntament de Girona per elaborar l'estudi previ i de la contractació a la tardor d’un tècnic especialista en bicicletes.

Per fer aquesta prova pilot, l’empresa municipal compta amb 10 prototips de bicicleta i està habilitant fins a 6 estacions provisionals en diversos punts de la ciutat que permeten aparcar-hi fins a 20 bicicletes. Aquestes estan instal·lades a prop dels aparcaments de la Cultura de la Pau, la Pastoreta, el Carrilet, la Plaça Univers, el Mercat Central i la Llibertat. En una primera fase, que s'iniciarà al llarg del 2023, s'espera oferir una dotzena d'estacions i entre 200 i 250 bicicletes. Paral·lelament, s’està desenvolupant una solució tecnològica pròpia de bloqueig i desbloqueig de bicicletes per als punts d’aparcament.

Un projecte cofinançat

Gairebé 1 milió i mig d'euros dels fons Next Generation i uns 500 mil de recursos propis es destinaran a la implementació del projecte de la bicicleta. Es tracta d'un sistema internalitzat per l'empresa municipal, que s'ha vist accelerat amb els ajuts europeus.

Es preveu que el desplaçament mitjà sigui d'uns 15 minuts i d'una distància de 2 km i mig. Com a servei públic de transport, hi haurà un abonament, però encara s'està calculant el preu definitiu.

Què n'opinen els reusencs?

Sortim al carrer per saber si els reusencs estan a favor d'aquesta nova iniciativa i si la utilitzarien un cop es posés en funcionament. 

Paraules clau:

Notícies relacionades