Back to top

La Bòbila Sugranyes obre les seves portes el primer dimecres de cada mes

Un recorregut de la mà de l'arqueòleg Jaume Massó on es dona a conèixer la importància de la ceràmica a la nostra ciutat, des de l'època prehistòrica fins al segle passat.
La Bòbila Sugranyes obre les seves portes el primer dimecres de cada mes

Reus ha esdevingut sempre un referent en la producció de ceràmica. Prova d'això ho són les bòbiles que existeixen al territori i de les quals només es conserva la de Sugranyes, la qual s'ha convertit en un dels elements més emblemàtics de la ciutat. Una Bòbila de 23 metres de diàmetre i amb una xemeneia de 19 metres d'alçada que ja està oberta al públic perquè tothom pugui conèixer la importància de la ceràmica per a la ciutat des de l'època prehistòrica fins al segle passat.

Reus és un indret "on hi ha molta argila" i aquesta es va destinar sobretot per a la construcció. Com explica Jaume Massó, arqueòleg del Museu de Reus, és una "ceràmica de construcció". No obstant això, i segons assegura Massó, a la Bòbila Sugranyes també es va fabricar "tota mena de vaixella per a les taules, per al rebost o la cuina, així com joguines". En definitiva, "s'ha fet tota mena de productes amb ceràmica".

Una visita que inclou un recorregut per l'interior del forn on antigament es creaven maons, teules, rajoles i altres materials ceràmics destinats a la construcció, així com una explicació prèvia de l'evolució d'aquest material al llarg del temps.

Un recorregut per la Bòbila Sugranyes que permet descobrir diferents mostres de ceràmica amb l'objectiu que si el visitant vol ampliar el seu coneixement sobre la temàtica, pugui visitar l'exposició permanent al Museu de Reus. Recordem que les pròximes visites seran el 7 de novembre i el 5 de desembre a partir de les 5 de la tarda, sent necessària la prèvia reserva.

Paraules clau:

Notícies relacionades