Back to top

La Boca de la Mina recupera la figura de la venedora d'anissos

Les obres de millora del passeig de la Boca de la Mina han permès inaugurar oficialment la plaça de M. Àngels Ollé i l'escultura de la venedora d'anissos.

Aquest dissabte el passeig de la Boca de la Mina ha acollit dos actes d’homenatge i reconeixement. El primer ha estat a la pedagoga i escriptora M. Àngels Ollé, amb la inauguració oficial de la plaça que du el seu nom, situada just davant de l'escola Mowgli, de la qual ella en va ser una impulsora. El segon, a la figura de la venedora d’anissos, amb la inauguració de l’escultura de Mercè Bessó que la representa a l’entrada de la Boca de la Mina,  i que s’ha col·locat en el marc de la intervenció que l’Ajuntament de Reus, a través d’Aigües de Reus, ha dut a terme en aquest espai històric per condicionar-lo i dignificar-lo.

Més de 200 persones a la inauguració

La plaça M. Àngels Ollé ha estat la primera protagonista de la tarda, on a més d'haver-hi una senyalització viària que indica el nom de l'espai, s’ha instal·lat una placa commemorativa al terra, davant de l’escola Mowgli.

més de 200 persones boca mina

L'acte inaugural ha comptat amb la presència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la vicealcaldessa Noemí Llauradó, la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, i d'altres regidors i regidores del consistori, així com representants d'altres administracions, entitats, veïnat i de l'entorn de les persones homenatjades, entre d'altres, l’acte ha donat inici a les sis de la tarda i ha comptat amb la presència de més de 200 persones. Actors i actrius del Bravium Teatre han recreat escenes antigues del passeig, i com a cloenda a l’homenatge a M. Àngels Ollé el violoncel·lista David Blay ha interpretat el “Cant dels ocells”.

A la part alta del passeig de la Boca de la Mina els treballs de remodelació han inclòs la col·locació de l’escultura de la venedora d’anissos, de l’artista Mercè Bessó, que s’ha instal·lat sobre el pedrís de coronament del mur lateral. Prèviament a la instal·lació, s’ha actuat en aquest punt per elevar la cota respecte al nou paviment que s’ha col·locat amb la intervenció al conjunt del passeig, més alta que la del paviment original. Les obres han tingut un cost de 28.000 euros.

L’acte inaugural ha comptat amb la participació de l’etnòleg Salvador Palomar, que ha aprofundit en la figura històrica de la venedora d’anissos; de l’artista Mercè Bessó, i de Josepa Domènech, neta d’una de les venedores d’anissos que van treballar al passeig.

Paraules clau:

Notícies relacionades