Back to top

La Cambra de Comerç de Reus impulsa la creació de la xarxa de Comunitats Energètiques

Aquesta xarxa formada per diversos consells comarcals i més de 25 municipis pertanyents al Baix camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta té la voluntat de realitzar futurs projectes d'energia renovable

La Cambra de Comerç de Reus ha impulsat la creació d'una comunitat energètica, formada per les 5 comarques que representa l'entitat, per tal de poder invertir en la creació de futurs projectes d'energia renovable.

Josep Abelló, representant Laboratori Social Ciutat Sàvia, ha assegurat que "el ministeri interpreta que s'ha de crear alguna mena d'estructura que permeti l'estudi, l'anàlisi i la creació d'una xarxa a tot el territori que representa la Cambra de Comerç de Reus, per entendre els conceptes d'energia i col·laborar entre uns i altres".

Una xarxa energètica

Així doncs, i per tal de realitzar la transició energètica, la cambra de comerç pretén ajudar als municipis i consells comarcals a buscar i gestionar línies de finançament a través de fons europeus i ajudes econòmiques per part del govern espanyol.

Marc Segura, coordinador de la Comissió de Sostenibilitat i Energia de la Cambra de Comerç de Reus ha declarat que "l'import establert a la sol·licitud d'ajudes arriba fins als 800 mil. No obstant això, aquest projecte podrà apalancar fins a 8 milions d'euros precisament amb la inversió dels projectes executius".

Amb aquesta quantitat de diners, els consells comarcals i els municipis pertanyents al Baix camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d'Ebre i Terra Alta també podran fer ús de futures instal·lacions d'energia renovable, respectant les zones rurals dels diferents territoris.

Paraules clau:

Notícies relacionades