Back to top

La campana Petra Clàudia del campanar de Reus celebra 450 anys

La Fundació Privada Reddis ha celebrat una conferència de la mà de Jesús Martínez, per tal de donar a conèixer aquest element patrimonial de la ciutat, tot plegat emmarcat en el programa 'Celebrem 600 anys' impulsat per Còdol Educació.

Recentment, la Unesco ha declarat els tocs manuals de campana com a Patrimoni Cultural i Material de la Humanitat, tot i això, el món de les campanes i els campaners és molt desconegut. Al campanar de Reus n'hi ha 4, però la que potser es coneix més és la Petra Clàudia, la més grossa i la més antiga de la ciutat. Data del segle XVI, però al XIX la van refer perquè s'havia fet malbé. Enguany, la Petra Clàudia celebra 450 anys i el campaner Jesús Martínez ha donat a conèixer aquest element patrimonial de la capital del Baix Camp en una conferència a la Fundació Privada Reddis.

La conferència s'ha portat a terme en el marc del programa 'Celebrem 600 anys' que impulsa Còdol Educació per commemorar conjuntament el centenari de la mort de Lluís Domènech i Montaner, els cinquanta anys de la defunció de Pau Casals i els 450 anys de la campana Petra Clàudia.

Paraules clau:

Notícies relacionades