Back to top

La campanya de l'oli, sense festes per inaugurar la temporada

La campanya de l'oli fa setmanes que s'ha donat per encetada i en moltes cooperatives ja s'està comercialitzant l'oli nou. És el cas de Cambrils, que contempla una temporada amb menys quilos però igual qualitat.

L'oli nou de Cambrils fa setmanes que raja. Un producte estrella de la Cooperativa que habitualment, cada any es dóna a conèixer en el marc de la festa de l'oli nou, un esdeveniment que la pandèmia del coronavirus ha obligat a suspendre. De fet, aquesta és una activitat que permet fer les primeres vendes de l'oli a la cooperativa i per tant, representa un moment important per encetar la temporada. 

A canvi, la cooperativa proposarà una sèrie de descomptes i ofertes a la clientela, amb la voluntat de seguir acostant aquest producte a totes les taules. Reconeixen però que suposa un cop dur per a l'inici de vendes. 

Paral•lelament, els pagesos que es dediquen a la collita de l'oliva no aturen la seva feina. Per això, s'organitzen per portar les olives a la cooperativa de manera esglaonada i a l'hora de gestionar l'entrada d'aquest fruit, ho fan de manera individual i seguint les mesures anti-covid, és a dir, amb distància i mascareta. Una sèrie de mesures que se sumen a d'altres que ja s'aplicaven i que permeten garantir la seguretat alimentària i sanitària a la campanya de l'oli, tal com detalla Pau Serra, president de la Cooperativa.

La comercialització, tocada per la pandèmia

Tot i que en la campanya de l'oli no s'ha vist afectada pel coronavirus, la seva comercialització sí que n'ha patit les conseqüències. En aquest sentit, el tancament d'hotels i restaurants ha representat un cop dur per les vendes. Malgrat tot, s'ha apostat per adaptar-se a les noves circumstàncies i per això, s'han ideat les monodosi i s'ha potenciat la venda per internet, tal com explica el director comercial Fernando Sarasa.

Les Jornades de l'Oli Nou seran virtuals

Per fer front a la situació, s'han adaptat les Jornades de l'Oli Nou, que passaran a ser virtuals. Es duran a terme del 7 al 28 de novembre i la distribució de vals de descompte per adquirir oli nou en línia o presencialment a l’agrobotiga. 

Paraules clau:

Notícies relacionades