Back to top

La campanya 'Parla'm en català' arriba al comerç reusenc

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) pretén fer sensibilització de la llengua exposant als establiments diferents cartells amb els seus testimonis i missatges

El gener de 2020 el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura va presentar la campanya "Parla'm en català" a fi de sensibilitzar la població catalanoparlant que no és necessari canviar de llengua quan s'adrecin a persones que creuen que no el parlen o que no són d'aquí.

Amb la represa d'aquesta campanya es convida als comerços de la ciutat a involucrar-se i penjar cartells per motivar l'ús de la llengua catalana als establiments de la ciutat. També s'han instal•lat els cartells en diferents edificis municipals: OAC, OME, Hisenda, Mas Carandell, Biblioteca Xavier Amorós, Biblioteca Pere Anguera, Cultura (Casa Rull) i també als sis centres cívics de la ciutat.

D'altra banda s'estan organitzant unes sessions de sensibilització per als conserges i el personal que fa atenció al públic de l'Ajuntament de Reus, com ha avançat Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística i president del CNL en roda de premsa.

L'ús del català, en augment

Al Camp de Tarragona un 94,4% de la població entén el català, i un 82,4 % el sap parlar, segons les dades de l'Enquesta d'Usos Lingüístics de la Població (EULP) 2018 que la Direcció General de Política Lingüística ha presentat recentment.

A més, hi ha moltes persones que n'estan aprenent: durant l'any 2019 al Baix Camp i al Priorat hi ha hagut 1.475 inscripcions als cursos d'acolliment de català del CNL , i el 2020, malgrat la pandèmia, 1.236.

L'EULP 2018 també revela que al Camp de Tarragona la llengua habitual dels seus habitants és en un 40% el català, en un 7,5 % el català i el castellà; en un 41% el castellà, en un 5,9% altres llengües i en un 4,2% altres combinacions.

Paraules clau:

Notícies relacionades