Back to top

La canya de sucre protagonitza la Festa dels Indians del Parc Samà

Cap de setmana de celebració al Parc Samà. La tercera Festa del Modernisme i dels Indians ha servit per donar el tret de sortida al laberint vegetal dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Després d'un any de no poder-se celebrar, ha tornat al Parc Samà la Festa del Modernisme i dels Indians. És la tercera edició d'aquesta festa que coincideix amb la inauguració del laberint vegetal, i que ambienta l'espai a l'entorn del segle XIX. Un dels plats forts del cap de setmana són les visites teatralitzades, on aprofitant les influències colonials del parc, uns personatges de finals del segle XV parlen de la importància del cultiu de la canya de sucre i de com un tarragoni, Miquel de Ballester, va contribuir en l'expansió d'aquest conreu pel centre i sud d'Amèrica. L'ambientació de la festa va acompanyada de música cubana en directe, i durant la visita s'ofereix als visitants la possibilitat de tastar la canya de sucre.

Les visites teatralitzades s'ofereixen dissabte i diumenge a les 12 del migdia i a les 5 de la tarda.

Teatre Parc Samà

Inauguració del laberint

En el marc de la festa s'ha donat el tret de sortida al laberint vegetal, que proposa, de manera didàctica i seguint un joc, preguntes i consells sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que defensa l'ONU, i que impregnen l'esperit del parc. En l'edició d'enguany la proposta s'ha adaptat al col•lectiu infantil, ja que molts dels visitants són famílies amb nenes i nens petits. A més, la voluntat del parc és anar incorporant la planta de la canya de sucre al laberint per acabar substituint el cultiu del blat de moro, que és més de temporada.

L'ús de la canya de sucre pel laberint permetrà que aquest pugui estar obert tot l'any.

 

El Parc s'integra en la Xarxa Europea de Jardins Històrics

El Parc Samà ha aprofitat la Festa per mostrar per primera vegada la placa que l'acredita com a membre de l'Itinerari Cultural Europeu de Jardins Històrics en presència de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, la regidora de Turisme, Marta Borràs, la directora del Patronat de Turisme de Cambrils, Amèlia Rico, i la directora del Parc Samà, Marketa Stverakova.

El Parc Samà és un dels impulsors del nou Itinerari Cultural Europeu que s'emmarca en la Xarxa Europea de Jardins Històrics (REJH), creada el 2016. El passat 29 d'octubre el Consell d'Europa va certificar la Xarxa com a ruta històrica de caràcter transnacional i patrimoni comú que contribueix a la promoció de la identitat europea. En circumstàncies normals els seus integrants superen els 15 milions de visitants anuals

Aquest Itinerari Cultural Europeu a Espanya està integrat actualment, a més del Parc Samà de Cambrils, pels Jardins de Santa Clotilde (Lloret de Mar), pels Jardins del Palaur Reial d'Aranjuez, pels Jardins del Generalife i de l'Alhambra de Granada, i pels de la Finca Raixa i Son Marroig (Mallorca).

 

Paraules clau:

Notícies relacionades