Back to top

La Capital de la Cultura Catalana arriba als barris de la ciutat

L'alcalde, Carles Pellicer, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus i altres representants d'entitats veïnals presenten aquest dijous la programació descentralitzada de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 als diferents barris de la ciutat.
La Capital de la Cultura Catalana arriba als barris de la ciutat

Tal i com recorda l’alcalde, Carles Pellicer, des de l’organització de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 s’ha ha treballat per programar projectes de la Capital als barris i també en espais alternatius de la ciutat on habitualment no s’hi fan activitats, per tal que la cultura pugui arribar a tothom i també per posar en valor el ric patrimoni de la ciutat.

Per la seva part, Montserrat Caelles explica que s'està dialogant amb el teixit veïnal a través de diferents espais de treball per consolidar la presència d'activitat cultural als barris al llarg de tot l'any, més enllà de 2017 i de la programació de la Capital de la Cultura Catalana.

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus, Valentín Rodríguez, s'ha mostrat satisfet per la programació prevista i ha agraït la iniciativa de la Capital de la Cultura Catalana, al mateix temps que ha expressat el desig que altres activitats culturals puguin tenir presència de manera més habitual als barris en el futur. 

 

Propostes programades

  1. Lectura a les Places. Barri Gaudí: Plaça del Centre Cívic. Dia 17 d’octubre. Mas Pellicer: Carrer de Mas Pellicer. Dia 21 de novembre
  2. Mercat de la Fadrineta (6, 7 i 8 d’octubre): Parc del Trenet.
  3. Exposició 600 Anys del poble gitano a Catalunya. Del 14 al 31 d’octubre. Biblioteca Pere Anguera (Mas Iglesias). 
  4. Música a les Places. (octubre). Mas Vilanova (ajornada); Barri Fortuny (ajornada); El Carrilet. 8 d’octubre, 13:00 h. Concert vermut amb el grup Bufalodre; AV. 25 de Setembre (barri Niloga); Jardins de Reus. 22 d’octubre, 13:00 h. Concert vermut amb el grup Criatures; Urbanització Blancafort. 29 d’octubre, 13:00 h. Concert vermut amb Garbuix.
  5. Ballada de sardanes (novembre): AV Concepció
  6. Actuació solidària de barris (19 novembre, 19:00 h): Teatre Fortuny
  7. Exposició La Festa a la Porta. Barri de la Concepció. Principis de desembre. Itinerant durant 2018.
  8. “A cop de pedal, redescobrint el territori”. Descoberta de camins i masos de Reus.