Back to top

La cara B del passaport Covid

Divendres a la matinada podria entrar en vigor el passaport Covid a la restauració i als equipaments esportius

Després d'un any i mig de mesures constants en el sector de la restauració, aquest divendres a la matinada s'hi podria sumar una altra: demanar el passaport Covid a tots els seus clients. I malgrat que la mesura pot semblar positiva per evitar un possible tancament forçat dels establiments del sector, a la pràctica és un gran inconvenient per a aquells bars i restaurants petits. Diversos establiments es troben amb una manca de treballadors per a poder controlar el passaport Covid, ja que no poden tenir una persona exclusivament a la porta controlant l'accés i tampoc els agrada haver d'exercir de policies i anar darrere els clients exigint el passaport. 

A més a més aquesta mesura preocupa al sector, ja que no saben com la gent reaccionarà i si pot afectar a les reserves per a les pròximes setmanes i sobretot quin impacte tindrà la implementació del passaport en la temporada nadalenca, que l'any passat ja es va veure afectada pel tancament forçat del sector.

Els restauradors manifesten que se senten perseguits i reclamen que les mesures que se'ls ha aplicat al seu sector, també es facin extensibles a altres àmbits i sectors. 

Els gimnasos i centres esportius, altres dels damnificats

Una preocupació que també comparteixen des de l’Associació de Centres Esportius i Salut de Reus. Malgrat que estan d'acord que es portin a terme accions per afavorir la seguretat col·lectiva i empènyer la gent a vacunar-se, tenen por de perdre facturació i clients en un moment, en què semblava que tornaven a tenir un bon ritme econòmic, segons assegura el vicepresident de l'associació, Artur Alabart. 

Tanmateix, critiquen que sempre s'acabi perjudicant els mateixos i lamenten que se'ls hagi posat en el mateix sac que altres sectors, en què sí que veuran augmentada l'afluència de gent en aquesta època de l'any. Situació, asseguren, que ells no tenen.

Paraules clau:

Notícies relacionades