Back to top

La cara i la creu del PSC

Les enquestes auguraven una frenada dels socialistes a Espanya i així ha estat. Amb tot, la patacada de Ciutadans a Tarragona ha permès que la reusenca Sandra Guaita sigui nova diputada del Congrés.
Sandra Guaita

El PSC ha quedat en segona posició aquestes eleccions generals a Reus i a Tarragona. Amb tot, cal deixar clar que els socialistes han perdut pes respecte el 28A. A Reus, per exemple, han perdut prop de 2.500 vots respecte les eleccions de fa sis mesos. Sí que és cert que han incrementat precisament en aproximadament el mateix nombre de vots, 2.500, respecte les municipals del passat mes de maig, quan els socialistes van aconseguir 7.328 suports. 

El segon diputat a Tarragona, la reusenca Sandra Guaita

I malgrat els resultats a la baixa, Sandra Guaita serà diputada al Congrés dels Diputats. La regidora socialista a l'Ajuntament de Reus, que el passat 28 d'abril es va quedar a 12.000 vots d'entrar a la cambra baixa, ha vist com la solemne patacada de Ciutadans i la menor participació d'aquestes eleccions l'han catapultat fins a Madrid. 

sandra guaita

Potser això explica que, a diferència del 28A, quan la seu de la plaça del Castell va ser una festa tot i que Guaita es va quedar a les portes del Congrés, aquest diumenge hi hagi hagut poc més de 20 persones en un ambient molt més tranquil. 

En declaracions a Canal Reus, Guaita assegura que treballarà "en favor de les polítiques progressistes". Ara bé, no ha volgut aclarir què passarà amb el seu escó a l'Ajuntament de Reus. Diu que s'esperarà a què es conformi govern a Espanya per plantejar-se abandonar la plaça del Mercadal. 

Paraules clau:

10N

Notícies relacionades