Back to top

La Cartoixa d'Escaladei arrenca les visites familiars

Jocs i activitats educatives donen a conèixer a les famílies, i sobretot als infants, la història de la cartoixa i com vivien els monjos en aquest recinte monacal del Priorat. La nova ruta s'anomena "Darrera els passos dels cartoixans".

Vida contemplativa i en rigorós silenci. Així és com vivien els monjos de la cartoixa d'Escaladei, que es va fundar el segle XII i va estar habitada durant més de 600 anys. Per donar a conèixer entre els més petits el context en què es va fundar, la seva història, i l'estil de vida dels monjos que hi vivien, s'ha creat la visita familiar "Darrera els passos dels cartoixans. Històries i llegendes", pensada per a infants a partir de sis anys, que combina les explicacions amb jocs i activitats participatives.
Aquestes visites es faran durant la temporada d'estiu, fins la Diada de l'11 de Setembre, i tenen lloc cada dos dissabtes. Cada visita està oberta a unes 20 o 25 persones. Es calcula que a finals d'estiu entre 120 i 140 persones hauran gaudit de les visites familiars.

La cartoixa ofereix un "estiu molt actiu"

Les visites familiars, que han arrencat aquest dissabte, es fan cada 15 dies. Aquestes, s'alternen amb les visites guiades teatralitzades "Reflexions d'un pare cartoixà al Montsant", més pensades per a un públic adult. On al final de la visita un personatge que es posa a la pell d'un monjo cartoixà, acompanya els visitants i els fa partíceps dels seus pensaments i les seves reflexions. Consulteu els horaris i més informació en aquest enllaç

D'altra banda, a finals d'agost, concretament al dia 27, hi ha previst un concert de música clàssica adaptat a la pandèmia, on diversos músics es distribuiran en tres espais diferents de la cartoixa, perquè els assistents puguin fer un passeig musical i es reparteixin pel recinte eclesiàstic, evitant concentracions de persones.

Paraules clau:

Notícies relacionades