Back to top

La Casa Navàs reconstruirà la torre i el capçal de l'edifici

La Casa Navàs vol convertir-se en el punt modernista de referència al territori català. L'espai, que fa un any va obrir les seves portes al públic, ha registrat un creixement d'un 476% de les visites respecte a 2017.
La Casa Navàs vol convertir-se en el punt modernista de referència

Ja ha passat un any des que la Casa Navàs va obrir les seves portes al públic. L'empresari reusenc Xavier Martínez i Serra va comprar dues terceres parts de l'espai i juntament amb l'hereva de la família, van decidir habilitar-lo per al turisme. L'oferta, que va començar amb una visita setmanal ha acabat amb 39 programacions a la setmana i unes xifres molt positives que volen fer-la competir amb el patrimoni de Barcelona. "Els visitants de la Casa Navàs han crescut un 476% respecte a fa un any. La propietat de la casa es marca com a objectiu obrir les portes però no tancar-les", ha explicat la directora de la Casa Navàs, Sílvia Sagalà.

La Casa Navàs va ser construïda entre 1901 i 1908 per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner i a hores d'ara és l'única obra modernista del país que s'esposa íntegrament tal com es va estrenar. La visita de 50 minuts ofereix un recorregut complet per la major part de les habitacions, on també es pot veure un gran ventall d'obres de l'ebenista mallorquí Gaspar Homar. Un patrimoni que l'Ajuntament vol aprofitar per obrir-se al turisme internacional a la recerca de noves oportunitats. "Se'ns obre un futur ple de col·laboracions i projectes alineats amb la nostra estratègia de posicionament de la ciutat. No es pot explicar Reus sense aquests edificis modernistes i una de les joies és aquesta casa", ha afegit la regidora de Cultura a l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles.           

La Casa Navàs està estudiant el seu futur, amb una clara voluntat de prioritzar la reconstrucció de dos espais emblemàtics: la torre i el capçal de la casa. Amb motiu de la temporada de Nadal, la casa amplia el seu horari de visites durant tot el mes de desembre, així com posa a disposició dels usuaris descomptes i xecs regal.

Paraules clau: