Back to top

La Casa Pairal d'Antoni Gaudí rep visites escolars dinamitzades

La Casa Pairal de l'arquitecte Antoni Gaudí rep la visita de diverses escoles de Riudoms. Una iniciativa que s'ha posat en marxa des de l'Ajuntament riudomenc amb el propòsit de mostrar als joves la infància de Gaudí. Aquestes rutes escolars, adreçades a nens de primària, funcionen com a prova pilot. De cara a l'any vinent, si funciona, es vol obrir el ventall a escoles del territori català.
Visita a la Casa Pairal d'Antoni Gaudí

Endinsar-se en la infància d'Antoni Gaudí. Aquest és l'objectiu de les rutes escolars a la Casa Pairal de l'arquitecte, situada al municipi de Riudoms. Els nens coneixen a través dels diversos tallers dinàmics els primers anys de vida de Gaudí i es remonten a la història per observar l'aspecte de la vil·la 150 anys enrere.

"La idea és mostrar la vida d'Antoni Gaudí durant l'època d'infantesa i com es va inspirar amb la naturalesa i el camp de les zones riudomenques", explica el guia de la ruta procedent d'Ans Educació, Víctor García.

La proposta s'ha dut a terme des de les regidories d'Ensenyament i de Turisme de Riudoms. Durant aquests primers mesos, l'activitat funciona com una prova pilot i els visitants provenen d'escoles del municipi. Un cop observats els resultats, si tot va bé, de cara l'any vinent, la Casa Pairal obrirà les seves portes a la resta d'escoles de Catalunya.

"Des que es va inaugurar la Casa Pairal, fa uns 15 anys, fem visites a les escoles que venen però ara, ho hem transformat i l'hem adaptat pedagògicament a través de tallers més dinàmics", comenta la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Riudoms, Maria Cros.

Vestir-se com Gaudí o construir efidicis com els seus són algunes de les activitats que els nens han pogut realitzar per finalitzar la visita. D'aquesta manera, les rutes escolars al passat d'Antoni Gaudí potenciaran l'atractiu turístic de Riudoms. 

Paraules clau: