Back to top

La centenària Llauneria Mata tancarà a finals d'any

La centenària Llauneria Mata tancarà a finals d'any després de 156 anys de vida. Aquest negoci de tres generacions abaixarà la persiana per manca de relleu generacional.
La centenària Llauneria Mata tancarà a finals d'anys

La propietària de la Llauneria Mata, Misericòrdia Mata, ha anunciat que el proper 31 de desembre d'enguany es jubilarà. Així, aquest centenari establiment fundat el 1861 abaixarà la persiana ja que la quarta generació no continuarà amb el negoci familiar. "Porto 41 anys cotitzant i això és molt esclau, la feina és cada dia i quan arribes a casa encara has de passar comandes i fer factures", ha explicat la Misericòrdia. Ella es va fer càrrec del negoci fa uns anys conjuntament amb el seu marit i ha afirmat que "per mi va ser una cosa molt sentimental però aquest sentiment els meus fills ja no el tenen perquè són més pràctics i es dediquen a altres coses".

El negoci sempre ha estat en mans de la família; fundat per l'avi i després pel pare i la germana de l'actual propietària. De fet, va néixer com una llaneria, la qual s'ha anat especialitzant amb el pas dels anys en altres àmbits. "El meu pare es va fer càrrec de la botiga quan tenia 14 anys i va subsistir gràcies a ampliar el negoci a la lampisteria i l'electricitat", ha asseverat la Misericòrdia. En el seu cas ha explicat que ha estat "perquè ens hem adaptant al món modern amb la web i amb molt d'esforç".

En referència al que significarà el tancament d'aquest establiment pel teixit comercial de la ciutat, la propietària de la Llauneria Mata ha lamentat que les ciutats "cada vegada ens uniformem més" i ha clos que "el teixit comercial de Reus perdrà el mateix que ha perdut cada vegada que ha tancat un negoci antic, ja que quan vas arreu del món sempre trobes les mateixes botigues" i llavors tothom hi perd.  

Consulta aquí la resta de comerços històrics de Reus