Back to top

La central nuclear Vandellos II efectua una parada no programada

La planta es troba parada en "espera calenta" mentre l'equip tècnic de la central està realitzant les comprovacions i proves corresponents

El titular de la central nuclear Vandellòs II ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), seguint el procediment establert, una parada no programada que va tenir lloc a les 23:04 hores d'ahir dimecres a causa de l'activació de les proteccions elèctriques del generador principal . 

Segons han informat aquesta activació hauria estat ocasionada per un transitori elèctric a la xarxa exterior, fet que va provocar una caiguda de tensió en la línia de sortida 400 Kv.

Estava operant al 100%

Central nuclear.

El tansitori elèctric va generar l'actuació de les proteccions del generador principal de la instal·lació, que a la vegada va provocar l'aturada automàtica de la turbina i aquesta, al seu torn, la parada automàtica del reactor, atès que la central estava operant al 100% de potència nominal en aquest moment.

Així mateix, el transitori va afectar una de les barres de salvaguardes reduint temporalment la tensió d'aquesta, el que va provocar l'arrencada del generador dièsel d'emergència B, sense que aquest arribés a acoblar a la barra.Els sistemes de seguretat de la instal·lació haurien funcionat segons disseny.

Planta aturada

La planta es troba parada en  "espera calenta" (mode 3) mentre l'equip tècnic de la central està realitzant les comprovacions i proves corresponents amb l'objectiu de determinar i resoldre la causa d'aquesta incidència. CN Vandellòs II tornarà a la xarxa elèctrica tan aviat com es completin aquests treballs.

Segons informa el CSN el succés no hauria tingut impacte en els treballadors,el públic ni en el medi ambient, Amb la informació disponible fins ara, es classifica com a  nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i radiològics (INES).

Paraules clau:

Notícies relacionades