Back to top

La CEPTA demana als Ajuntaments que reactivin la inversió

La patronal dels empresaris tarragonins considera que els consistoris ja s'han recuperat de la crisi econòmica i que és hora de dinamitzar l'economia a partir de l'increment del deute. També reclamen la millora dels polígons i una revisió de la fiscalitat a les empreses per agilitzar la creació de llocs de treball.
Juan Gallardo

La Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, la CEPTA, demana als nous consistoris que es configurin després del 26 de maig que impulsin la inversió pública. Els representants dels empresaris consideren que els ajuntaments s'han sanejat, després de les restriccions imposades des de Madrid el 2012, i que és hora de tornar a obrir l'aixeta del crèdit i l'endeutament. Això sí, sempre dins un marc de racionalitat i sostenibilitat pressupostària.

Segons la CEPTA, els ajuntaments de més de 10.000 habitants de la demarcació es troben, tots ells, amb romanents de tresoreria positius, el que evidencia un canvi de tendència respecte el 2011, quan l'erari dels consistoris caminava sobre la corda fluixa. Les restriccions imposades pels governs de Madrid també són un escull que caldria superar, segons el cap del Gabinet d'Estudis de la CEPTA, Juan Gallardo. 

Polígons arreglats i una nova fiscalitat

La CEPTA va més enllà i proposa que es destinin recursos a aquells polígons industrials que han quedat obsolets i que en els darrers anys requereixen d'inversió. En el cas del Tecnoparc de Reus, Gallardo assegura que es tracta d'una zona afectada per la sobreoferta i que requerirà d'una recuperació econòmica més elevada per reactivar-se.

A més, la CEPTA també reclama reformes puntuals a les ordenances municipals per millorar la tributació local i avaforir la creació de llocs de treball i el creixement econòmic.