Back to top

La CGT se suma a l'acusació popular per l'accident d'IQOXE

A través del Col·lectiu Ronda, el sindicat s'incorpora com a acusació popular a les diligències obertes en relació a l'accident de l'empresa química a La Canonja de fa un mes.
iqoxe

La CGT Baix Camp-Priorat es persona, a través del Col·lectiu Ronda i amb el suport del SP de la CGT de Catalunya, com a acusació popular en les diligències obertes en relació a l’accident produït per l’explosió d’un reactor d’òxid etilè a l’empresa IQOXE de La Canonja, dins del polígon petroquímic de Tarragona. L’accident del passat 14 de gener va provocar la mort de dos operaris i la d’un veí, així com diversos ferits i nombroses afectacions en habitatges i diferents instal·lacions de les localitats properes.

Arran d’aquest fet es va generar una gran alarma social i es van mostrar les greus deficiències existents pel que fa a la seguretat en cas que es produeixin accidents greus, tant per als treballadors i treballadores de les empreses del polígon, com pels veïns i veïnes de la zona.

El sindicat CGT ha decidit personar-se, en primer lloc, per responsabilitat i en defensa dels interessos generals de tot el personal que treballa a les empreses del polígon petroquímic i del conjunt de la població del Camp de Tarragona. 

canalreus a telegram

"Connivència de l'administració"

Segons la CGT, "la connivència de l’Administració amb la química s’ha traduït amb una permanent opacitat respecte tot allò que succeeix a les empreses dels dos complexos químics". Insisteixen que l'accident del passat mes de gener no va ser cap excepció i alerten que s'han posat de manifest les condicions precàries dels treballadors de l'empresa. 

La CGT espera tenir accés a la informació incorporada a la instrucció. 

Paraules clau:

Notícies relacionades