Back to top

La ciberliteratura trenca fronteres en l'escena digital

Reus dóna per encetades les jornades de literatura digital, després de la conferència a càrrec de la directora de la Institució de les Llengües Catalanes Laura Borràs. Les jornades giren entorn el concepte de ciberliteratura, que planteja noves maneres de crear en el món literari
Conferència Ciberliteratura

La literatura, de la mateixa manera que molts altres àmbits de la nostra societat, està canviant a pas de gegant gràcies a les noves tecnologies. Així ho ha demostrat la directora de la Institució de les Llengües Catalanes Laura Borràs, encarregada d'estrenar les jornades de literatura digital a Reus. Durant la conferència, Borràs ha insistit en el concepte de ciberliteratura, que involucra la creació amb els nous codis informàtics existents.

Un dels punts en què ha posat més èmfasi ha estat la necessitat de separar la ciberliteratura de la literatura digitalitzada, que tot i que poden compartir un mateix escenari, són diferents. D'aquesta manera, afirma que la ciberliteratura neix de la creació, mentre que la lectura digitalitzada només és el suport en el qual el lector llegeix.

Paraules clau: