Back to top

La cinquena onada de COVID incrementa notablement la mortalitat

Des de principi d'agost, han mort a Reus set persones per culpa de la pandèmia. A Cambrils són tres les víctimes mortals, després de cinc mesos sense cap defunció registrada per culpa del coronavirus.

Les dades de la COVID van de mica en mica reduint, però les que no paren d'incrementar són les de mortalitat. Des de principi d'agost, s'han mort al Baix Camp 14 persones per culpa de la pandèmia. La meitat són reusencs: set víctimes a la capital del Baix Camp, que acumula ja 260 víctimes del coronavirus.

El cas més significatiu és Cambrils. En només una setmana han mort tres persones per la pandèmia i la xifra de defuncions en aquest municipi s'eleva fins als 55. Feia cinc mesos que no moria ningú a Cambrils per culpa del coronavirus. Més enllà d'aquestes tres de la darrera setmana, la darrera mort per la COVID s'ha d'anar a cercar al dia 10 de març del 2021. Una bona mostra que les dades positives de vacunació no han de fer abaixar la guàrdia. De fet, a Cambrils ja hi ha pràcticament 23.000 persones amb el procés de vacunació iniciat o acabat. Això representa més del 65% de la població.

Registres a la baixa

Dades Reus 16/08

Tot i que els registres han anat millorant els darrers dies, a Cambrils hi ha les xifres més elevades dels indicatius en els quals ens fixem. L'Rt està per sobre de l'1 des de fa més d'una setmana i l'índex de rebrot frega els 400 punts tot i haver baixat ambdós. A la resta de Catalunya la tendència és la mateixa: Baixa l'índex de rebrot, de forma general, mentre puja l'Rt de forma constant. Aquesta és una tendència que també fa dies que s'albira. A Reus s'ha incrementat una dècima l'Rt en una setmana mentre que l'índex de rebrot ha baixat dels 300 punts, una fita que no s'assolia des de l'1 de juliol.

Paraules clau:

Notícies relacionades