Back to top

La ciutat no oblida el "Reus de les sis copes"

Més d'un centenar de persones es van concentrar a les portes del Museu Salvador Vilaseca en l'acte d'inauguració de l'exposició "El Reus de les sis copes. Joan Sabater i l'època daurada de l'hoquei reusenc".

Una multitud de reusenques i reusencs es van trobar al raval de Santa Anna per començar l'homenatge al "Reus de les sis copes", el millor equip de la història de la ciutat. L'exposició ret homenatge a aquell llegendari Reus, amb un racó dedicat exclusivament a Joan Sabater, per molts el millor jugador de la història de l'hoquei patins. L'acte va comptar amb alguns dels protagonistes, com el mateix Sabater, Juan María Vilallonga, Josep Maria Rabassa, Baldomero Olivé, Pep Giralt i Manel Boronat.

Alguns dels protagonistes explicaven a Canal Reus la satisfacció de poder viure aquest acte, això sí, lamentant que s'hagi tardat tant a fer-lo. Sabater detalla que "vam ser una família i els jugadors ens estimàvem com a germans". El mite roig-i-negre assegura que els èxits van venir per "l'estima i l'amistat que vam agafar", conjuntament amb "una afició que estava completament entregada al nostre equip".

Per la seva banda, Juan María Vilallonga subratlla el "plaer de fer passar per la pedra a equips com el Mataró, el Vilanova o el Noia". Diu que "ja tocava" que hi hagués un homenatge d'aquestes característiques, però lamenta que "el Joaquín Vilallonga (defensa i el seu germà) i el Santi Garcia (porter), ja no hi són. I això és una llàstima". 

el reus de les sis copes

Presència del Ploms

El Club Natació Reus Ploms també és present en aquesta exposició, amb la Copa d'Espanya que es va aconseguir l'any 1946. Un triomf que va propiciar l'inici de l'època més daurada de l'hoquei de la capital del Baix Camp. 

La iniciativa, impulsada pel Laboratori d'Estudis Socials de Reus, amb la coordinació de Xavi Guix i amb Joan Navais com a comissari, va viure la primera visita guiada amb els protagonistes de les millors gestes de l'esport reusenc. Un homenatge que s'allargarà fins al 19 de març, l'últim dia que es podrà visitar l'exposició al Museu Salvador Vilaseca. Tota la informació es pot trobar a la pàgina web del Museu de Reus

FOTOGRAFIA: Alguns dels herois d'aquell Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades