Back to top

La connexió directa amb alta velocitat entre els aeroports de Reus i el Prat, en dubte

Tres dies després que es conegués l'acord entre el govern espanyol i la Generalitat que garantirà l'estació Intermodal arran de l'ampliació del Prat, queda a l'aire quina serà exactament la connexió de l'aeroport barceloní amb el de Reus.

Aquest dimarts el govern de Carles Pellicer donava per fet que Reus connectarà amb l'aeroport del Prat a partir del 2027. Ara, encara que l'esperada Estació Intermodal es veu com una realitat, la planificació ferroviària de la Generalitat posa en dubte la connexió directa amb alta velocitat entre els aeroports. Segons informacions publicades per la Vanguardia, els aeroports de Reus i Girona connectaran amb Barcelona ciutat i no amb l'aeroport del Prat.

Des de la delegació del govern de la Generalitat a Tarragona asseguren que el pacte entre totes dues parts, l'executiu català i l'espanyol, garanteix la connexió de l'aeroport reusenc amb l'alta velocitat i el centre de Barcelona, i també amb l'Aeroport del Prat, tot i que ara mateix encara no hi arriba l'alta velocitat.

Reus tindria una connexió directe amb Barcelona ciutat

Expliquen que Adif té previst elaborar un estudi de viabilitat del traçat i la ubicació de tot plegat i que encara no està lligat. Unes informacions que contrasten amb la publicació de la Vanguardia d'aquest dijous on s'assegura, segons fonts del govern, que els Aeroports de Reus i Girona no tindran una connexió directa amb l'aeroport barceloní.

Tot i això, des de la Cambra de Comerç de Reus veuen amb bons ulls una primera connexió amb Barcelona ciutat amb alta velocitat, però insisteixen en la necessitat de connectar a posteriori tots els equipaments amb l'alta velocitat i, per tant, que es connecti un ramal fins al Prat.

Des del PSC de Reus, membre de la comissió d'infraestructures de la ciutat amb el govern de Pellicer, s'assegura a Canal Reus que demanaran aquest estudi de demanda del que parla la Generalitat per argumentar la connexió directa entre l'Aeroport de Reus i el centre de Barcelona i no amb el Prat. El seu portaveu, Andreu Martín, creu que hi ha prou demanda per fer aquesta nova connexió viable i profitosa per tots dos aeroports. Des de l'Ajuntament de Reus no han volgut fer declaracions.

Paraules clau:

Notícies relacionades