Back to top

La consellera de Cultura visita l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca i el Mas Miró

L'Ermita de la Mare de Déu de la Roca va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional l'any passat i el Mas Miró, també BCIN, està en procés de formar part del Registre de Museus de Catalunya

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va visitar, aquest divendres a la tarda, dos dels elements patrimonials més importants de Mont-roig del Camp. D’una banda, l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca i el Mas Miró, que actualment es troba en tràmits per formar part del Registre de Museus de Catalunya.

Garriga, acompanyada per la directora general de Patrimoni Cultural, Sònia Hernández i la directora dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Lourdes Malgrat, va començar la seva visita a l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca. Allí la va rebre l’alcalde Fran Morancho, la regidora de Cultura Mei Benach, així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i els membres del Patronat de la Mare de Déu de la Roca, al complet.

Recordem que el Govern de la Generalitat va declarar, el passat mes de maig, Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Monument Històric, l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, i en va delimitar l’entorn de protecció. El Mas Miró va ser declarat BCIN l'any 2006. 

El Mas Miró al Registre de Museus de Catalunya

consellera cultura natalia garriga mas miró

Després de conèixer l’Ermita, la consellera es va desplaçar fins al Mas Miró on, de la mà de la seva directora, Elena Juncosa, va descobrir el lligam entre Joan Miró, la terra i Mont-roig. De fet, aquesta visita va tenir lloc dies després que la mateixa consellera de Cultura signés la proposta de resolució per la qual s’inscriu la Fundació Mas Miró al Registre de Museus de Catalunya. La Fundació estarà oficialment inscrita en publicar-se al DOGC, previst per a les pròximes setmanes.

Es tracta d’un pas important, perquè només un 20% dels museus que hi ha a Catalunya, aproximadament, formen part d’aquest Registre, ja que cal complir amb uns requisits establerts per llei. Així, la Fundació Mas Miró deixarà de ser col·lecció oberta al públic, consideració actual, per entrar a formar part d’aquest Registre, un fet que li permetrà optar a les subvencions que concedeix el Departament de Cultura en matèria de museus; ser membre de ple dret de les xarxes temàtiques de museus i xarxes territorials de museus i rebre l'assessorament i el suport tècnic del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles.

Paraules clau:

Notícies relacionades