Back to top

La construcció del nou Centre Social 'El Roser' començarà a principis del 2019

La construcció de la primera fase del nou Centre Social 'El Roser' començarà al primer trimestre del 2019. El menjador social i el punt de gestió i distribució d'aliments seran les primeres accions que es duran a terme, deixant per la segona fase, l'acollida temporal de persones sense sostre. El projecte té un pressupost d'1,4 milions d'euros i aposta per programes ja existents com el Pla Local d'Inclusió Social i la gestió alimentària.
Maqueta del projecte arquitectònic

El nou Centre Social 'El Roser' iniciarà la construcció a principis del 2019 amb l'objectiu d'enllestir la primera fase a finals d'aquest mateix any. El projecte aposta per programes existents com la gestió alimentària i el Pla Local d'Inclusió Social. El propòsit principal del centre és atendre a totes aquelles persones que es troben en vulnerabilitat social a través d'una cafeteria/menjador, un punt de gestió i distribució d'aliments i l'allotjament temporal de persones sense sostre. Aquest últim servei es durà a terme en la segona fase del projecte al qual s'adherirà la construcció d'espais administratius i una associació de veïns.

"El que volem és que pugui servir de tramplí per a totes aquelles persones que tot i tenir una ajuda continuada del servei social, no són capaços de sortir de la pobresa estructural", explica la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella.

El consistori destina un total de 1,4 milions d'euros, una de les majors inversions municipals de les polítiques socials de l'Ajuntament.

A banda de la prestació de serveis socials d'atenció a les persones, el caràcter social també s'ha plasmat en la definició arquitectònica. Es durà a terme una rehabilitació de l'edifici que, antigament, era una presó preventiva i posteriorment, la seu de l'escola bressol El Roser, i s'obrirà a la ciutat, de tal manera que quedarà integrat al barri.

Paraules clau: