Back to top

La construcció dobla el creixement durant el primer semestre de l'any 2018

Amb el que portem d'any, Reus ha triplicat el nombre de noves construccions d'obra nova residencial.
Reus ha triplicat el nombre de noves construccions d'obra nova residencial

Les dades del sector de la construcció a la província relatives al primer semestre d'aquest any conviden a l'optimisme. Així ho afirma el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Tarragona, que indica que el sector està en una recuperació permanent. Entre el gener i el juny gairebé s'ha multiplicat el nombre d'obres noves residencials, arribant a 351 nous habitatges construïts a la demarcació respecte els 188 que es van edificar l'any 2017. A Reus s'ha triplicat el nombre de noves construccions, unes xifres que, segons el col·legi, són molt positives. "Es veu un creixement en l'edificació d'habitatges, que feia molts anys que estava estancat. Això vol dir que comença a haver-hi una necessitat d'habitatge nou perquè ja s'ha ocupat el que estava construït, bàsicament al centre de les ciutats", diu un dels membres del gabinet tècnic del COAATT, Josep Anguera.

Tot i aquestes dades, segons el darrer observatori de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, CEPTA, la construcció segueix sent el sector més preocupant del teixit empresarial a la província. Segons la confederació, l'àrea encara no s'ha recuperat de la forta caiguda que va patir l'any 2008: només un 10.58% del teixit empresarial està ocupat pel sector de la construcció, una xifra molt inferior respecte la de l'any 2008, que se situava en 21.14%. "Encara no hem rebut l'efecte de l'onada expansiva que està patint Barcelona, i això és una mica preocupant", reconeix el cap del Gabinet d'Estudis de CEPTA, Juan Gallardo. "D'altra banda, també sabem que el gran creixement de l'activitat empresarial i de l'ocupació en el futur pot venir del sector de la construcció. Tot i que la dinàmica històrica ens diu que ja tocaria, cal veure si es consolida, perquè s'està endarrerint més del compte", afegeix.

A la davallada del pes de les indústries vinculades a la construcció s'hi afegeix també una petita reducció del nombre de treballadors per empresa, que ha passat d'un 31% l'any 2008 a un 26% de l'ocupació total.

Paraules clau: