Back to top

La Cooperativa de Cambrils surt del concurs de creditors

Set anys després de la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils, podrà sufragar els deutes gràcies a un conveni que els permetrà un finançament suficient per a tornar els diners pendents.

Pau Serra, president de la Cooperativa de Cambrils, ha anunciat aquest matí de dijous que l'entitat ha sortit del concurs de creditors, una notícia que els seus socis esperaven des de feia gairebé set anys. Gràcies a l'acord de col·laboració que la Cooperativa ha signat amb el grup MIGASA, dedicat a la producció d'oli d'oliva envasat i un dels més importants en l'àmbit mundial, l'entitat cambrilenca ha rebut un impuls econòmic que els permet retornar els diners que deu als creditors afectats, més de 4.800. Una solució que ha estat refermada per la sentència del Jutjat Mercantil número 1 de Tarragona, que instruïa el cas. 

13,5 milions d'euros pendents

Des de l'entrada de la Cooperativa al concurs, l'any 2015, i fins a l'actualitat, s'havien aconseguit satisfer 19 milions d'euros dels 32,5 milions pendents inicials. D'aquesta manera, en queden 13,5 milions a retornar d'ara i fins al 2036. Una quantitat de diners que s'anirà abonant cada any amb un percentatge progressiu. Segons l'advocat que ha tractat el procediment mercantil en defensa de la Cooperativa, el fet que la de Cambrils hagi pogut sortir d'un concurs de creditors és un fet inèdit. 

El primer pagament s'ha d'efectuar el 18 de novembre, i la resta d'anualitats es realitzarà en els mesos d'octubre. Uns terminis de pagament que s'han marcat fins a l'any 2036, però que es poden avançar sempre que es donin unes condicions concretes, com ara la venda de patrimoni, un augment de l'activitat i, per tant, dels beneficis, i la recuperació de préstecs. En aquest sentit, a la Cooperativa encara els queden 3 milions d'euros pendents de préstecs a particulars que s'havien fet prèviament al tancament de la secció de crèdit. Uns diners que s'estan reclamant per via judicial i que encara no han pogut recuperar. 

Paraules clau:

Notícies relacionades