Back to top

La Cooperativa de l'Aleixar, investigada per possible delicte econòmic

La cooperativa ja s'ha personat com a part perjudicada en el cas
La Cooperativa de l'Aleixar, investigada per possible delicte econòmic

El jutjat d'instrucció número 3 de Reus ha obert diligències per la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar per un possible delicte econòmic, segons ha avançat Rac 1. Ho ha fet arran de la denúncia presentada per la mateixa cooperativa i la investigació oberta per la Unitat de Delictes Econòmics dels Mossos d'Esquadra. Segons el mitjà citat, el jutge hauria decretat el secret d'actuacions.

Cal recordar que la cooperativa va fer fallida com a conseqüència d'un cúmul d'irregularitats que haurien deixat un forat econòmic, el qual podria superar els 3 milions d'euros. Segons van informar els serveis jurídics de l'entitat a Canal Reus, s'haurien dut a terme irregularitats en la concessió de crèdits, falsificacions de documents, així com s'hauria evitat perseguir certes persones moroses.

Arran de l'auditoria dels comptes del 2016, el Departament d'Economia i Finances va iniciar una investigació l'octubre del 2017, que s'ha tancat aquest juliol. L'informe que se'n desprèn assegura que 'la situació econòmica que es presenta no és la real i que no correspon amb els actius i els passius existents'. Com a primera mesura, el president de la Cooperativa va decidir denunciar la situació als Mossos d'Esquadra i han destituït a la presidenta de la Secció de Crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar del seu càrrec. L'entitat ha entrat en preconcurs de creditors.


La fallida de la secció de crèdit de la cooperativa ha afectat prop de 200 clients afectats, entre els quals també es troben algunes entitats del municipi com la Colla de Joves, la Societat de Caçadors, la Societat Recreativa la Unió, l'Esbart Dansaire, així com l'Associació de Mares i Pares des de l'Aleixar.

Paraules clau:

Notícies relacionades