Back to top

La cooperativa de l'Aleixar té un forat de 4'5 milions d'euros

L'entitat ha presentat els números definitius aquest dimecres en una assemblea extraordinària amb la presència de 200 socis
La cooperativa de l'Aleixar té un forat de 4'5 milions d'euros

El forat de la secció de crèdit de la cooperativa agrícola de l'Aleixar és de 4'5 milions d'euros. L'entitat ha presentat els números definitius aquest dimecres a la nit als prop de 200 socis en una assemblea extraordinària, segons informa RAC 1.

La cooperativa, ara en preconcurs de creditors, intenta renegociar el deute mentre els Mossos d'Esquadra i el jutge investiguen presumptes delictes econòmics. Segons ha pogut comprovar el Consell rector de la Cooperativa dels 4'5 milions d'euros de descobert, diners que ja no es tenen a l'entitat, gairebé un milió d'euros els va prestar la secció de crèdit al seu dia a socis que no els han tornat. Ara constaven com a crèdits irrecuperables, tot i que la junta de la cooperativa intentarà que es retornin aquests diners.

Un milió i mig més d'euros del forat eren actius de la mateixa cooperativa, que també s'han perdut i gairebé dos milions d'euros més provenen dels comptes corrents dels socis impositors. Un jutjat de Reus manté el cas en secret d'actuacions, i investiga delictes econòmics en la gestió de la secció de crèdit.  

Notícies relacionades