Back to top

La Cooperativa s'adhereix al segell QVExtra i abandona la DO Siurana

La Cooperativa de Cambrils s'adhereix a l'Associació QVExtra Internacional i es desvincula de la DO de Siurana per divergències amb aquest denominació. Es tracta d'un grup selecte de productors, el qual fa una crida a posa en valor la qualitat dels olis d'oliva verge extra.
La Cooperativa s'adhereix al segell QVExtra i abandona la DO Siurana

La Cooperativa de Cambrils ha entrat a formar part d'un grup selecte de productors d'oliva. Es tracta de l'Associació QVExtra Internacional, una entitat privada que exigeix estàndards de qualitat elevadíssims, com per exemple, que el nivell d'acidesa de l'oli se situïn en el 0,3%. En l'acte de presentació de la posada en marxa de les primeres ampolles d'olis verge Extra Mestral amb aquest segell, s'ha reivindicat la necessitat de posar en valor la qualitat dels productes de la conca mediterrània vers altres productors internacionals de renom.

" El sector ha maltractat el producte, quan vas a països com Estats Units o Japó, el fet de no sé italià desmereix" i en canvi " som el primer país productor del món" ha asseverat la presidenta d'aquesta entitat Soledad Serrano. I en aquesta línia ha insistit que "hem d'anar amb la bandera de productors i a més a més de productors de molta qualitat".

La Cooperativa agrícola abandona la DO Siurana segons els seus responsables per divergències. Fet que no han entrat a valorar amb més detall, com tampoc han volgut considerar si l'adhesió a aquesta marca està vinculada a unes suposades desavinences amb la denominació del territori.

 

Paraules clau: