Back to top

La Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus denuncia un cas d'assetjament

En un comunicat emès a través de les xarxes socials denuncien que l'autor dels fets no és conscient del dany que ha causat i critiquen la impotència a l'hora d'afrontar situacions d'aquest tipus.

La Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus ha volgut fer públic un cas de violència masclista que s'ha detectat en el si de l'entitat. Segons expliquen en un comunicat emès a través de les xarxes socials, una integrant de la coordinadora va denunciar a la junta "haver patit un assetjament sexual" per part d'un altre membre de l'entitat. Segons afirmen des de la junta de la CDTR, consultada per Canal Reus, l'entitat es va posar en mans d'experts per rebre l'assessorament pertinent i acompanyar la víctima en tot moment. 

En el comunicat, la coordinadora deixa clar que l'assetjant "no ha estat conscient del dany" que ha causat i que s'ha negat a "utilitzar les eines reparatòries que se li han ofert". Amb tot, la junta també critica que no s'ha pogut emprendre cap acció sancionadora perquè la víctima ha volgut mantenir la seva privacitat i s'ha negat a denunciar els fets més enllà de la coordinadora. 

La Coordinadora de Danses Tradicionals vol reafirmar la indignació contra les violències sexuals i reiteren el suport i l'empatia contra les persones que pateixen aquesta xacra social, alertant que "queda un llarg camí per recórrer". 

El comunicat

Paraules clau:

Notícies relacionades