Back to top

La Copa del Món de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral es jugarà a Salou

Els partits es jugaran, entre el 27 d’abril i el 18 de maig, al Futbol Salou Sports Center i reuniran seleccions d’arreu del món

Més de 60 partits i prop de 550 esportistes convertiran Salou en la capital mundial de persones amb lesió cerebral durant l'abril i el maig d'enguany. La capital de la Costa Daurada acollirà un certamen que comptarà amb la presència de seleccions masculines i femenines de països com Brasil, Estats Units, Anglaterra o Austràlia.

Pel que fa a la selecció femenina serà la primera edició de la història, sent la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) la impulsora i pionera del projecte. En el cas de la selecció masculina, el guanyador es convertirà en el campió del món, durant els pròxims 4 anys.

Les competicions es jugaran al Futbol Salou Sports Center, un complex que té 15 camps de futbol de gran qualitat, de gespa natural i artificial, per poder acollir les dues competicions mundials.

Dates dels partits

La Copa del Món Masculina (2022 Male World Cup) es jugarà del 27 d’abril al 16 de maig. Hi participaran 16 seleccions, 400 esportistes, 100 voluntaris/àries. Hi haurà un total de 48 partits.

La Copa del Món Femenina (2022 Female World Cup) es jugarà del 7 de maig al 18 de maig i, en aquest cas, hi participaran 6 seleccions, 160 esportistes, 100 voluntaris/àries, i hi haurà 15 partits. També hi haurà un campus femení, del 15 de maig al 18 de maig.

Les 16 seleccions participants, pel que fa a la modalitat masculina, són les següents: Alemanya, Anglaterra, Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà, Espanya, Holanda, Iran, Irlanda, Irlanda del Nord, Tailàndia, USA i Veneçuela. Qui també té certificada la seva presència al campionat és Rússia i Ucraïna, i des de l'organització esperen comptar  amb els dos territoris. Pel que fa a la modalitat femenina, les 6 seleccions participants són: Argentina, Austràlia, Espanya, Holanda, Japó i USA.

Diàriament, hi haurà franges de 4 partits per dia, de 9 del matí a 20 h del vespre. I se celebraran 2 cerimònies de lliurament de premis. Pel que fa a accions promocionals, n’hi haurà de sensibilització, assistència a partits, formacions i assessorament.

En el primer cas, la sensibilització, cal dir que la FECPC ja fa anys que apropa l'esport adaptat a les escoles, amb l'objectiu de sensibilitzar el seu alumnat envers l'atenció a la diversitat i la inclusió educativa i social.

La lesió cerebral

Les persones amb una lesió cerebral pateixen una discapacitat física, conseqüència d’una lesió no progressiva en el sistema nerviós central. El futbol va adreçat a aquelles persones amb lesió cerebral lleu, esportistes ambulants afectats d’hemiplegies, diplegies, trastorns de l'equilibri, de coordinació i la marxa.

Dins el món de l’esport adaptat, existeixen una sèrie de categories específiques que permeten equilibrar al màxim les condicions de competició entre els esportistes, segons les seves capacitats físiques. En el futbol, les classes es determinen per FT1, FT2 i FT3, de més a menys afectats, motriument.

Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC)

La FECPC és una entitat privada sense ànim de lucre i d’utilitat pública i interès cívic i social, que té com a finalitat la promoció i el desenvolupament de l’esport com una eina inclusiva dirigida a nens/es i adolescents amb paràlisi cerebral o lesió cerebral que els impedeix el seu ple desenvolupament motor.

Paraules clau:

Notícies relacionades